Nu i 3. reviderede oplag – med den nyeste forskning om Jellingstenen! Hermed trykt i over 2.000 eksemplarer!
“Runernes verden” fortæller runeskriftens næsten 2.000-årige historie som tegneserie for første gang i verdenshistorien!
Det er Niels Roland, der tegner, og forfatterne er historikeren Anders Lundt Hansen (kendt fra bl.a. Weekendavisen) og Nationalmuseets runeolog og en af verdens førende runeeksperter Lisbeth M. Imer.
Over 40 farvestrålende sider beretter de om den nordiske skrifts opståen i folkevandringstiden til den døde endeligt ud i den sene middelalder. Bagest i bogen er der udførlige noter om de runefund, der er afbildet i tegneserien, og hvor du finder dem rundt omkring i Danmark, Skandinavien og Europa.
Andre købte også:
Verdens første tegneserie om runerne
Runerne er den første skrift, der blev nedfældet i Norden. De blev opfundet omkring år 150, og har været i brug mere eller mindre lige siden. Gennem runerne får vi adgang til fortidens verden. Vi kan læse navne på fortidens mennesker, og vi kan lære lidt om, hvad de gjorde, hvordan de var beslægtede og somme tider hvordan de døde. Gennem runerne taler de direkte til os.
Anmelderne skrev begejstret:
De første stærkt positive anmeldelser af “Runernes verden” er allerede tikket ind:
“En historiker, en tegner og en runolog. Så er alle sejl sat, for at saglighed, faglighed og troværdighed skal ske fyldest. I tegneserieformat. En lille perle af en bog, som giver en spændende og god introduktion til runernes verden.” — historie-online.dk
“Hvis man gerne lynhurtigt og på en spændende og lækkert visualiseret måde vil dykke ned i runernes historie, så er det simpelthen RUNERNES VERDEN, man skal have fat i!” — Mads Bluhm, bibliotekar
De står bag RUNERNES VERDEN
I “Runernes verden” bliver runernes historie præsenteret i tegneserieform af en historiker, en runeforsker og videnskabstegner, og de gør det på grundlag af de originale indskrifter. Tegningerne bygger på arkæologiske og fund og historiske kilder, men i billederne og fortællingen tager de sig også nogle kunstneriske friheder; for eksempel har de bedt tre skikkelser fra fortiden om at hjælpe sig med at fortælle runernes historie gennem deres næsten to tusind år; en gud, en dronning og en håndværksmester.
Runerne ændrede sig en del i de mange år, de var i brug. Der findes i grove træk tre forskellige runerækker fra Norden. Hæftet her er derfor delt ind i tre dele, med hver sin runerække: Odin fortæller om de første runer, fra ca. år 150 til år 800. Dronning Thyra fortæller om de mellemste runer fra ca. 800 til 1000, og smedemesteren Jakob Rød fortæller om de seneste runer, som var i brug fra omkring år 1000 og fremefter.
I slutningen af hvert afsnit får vi så ekspert fra nutiden til at sætte runerne på plads i en større sammenhæng. Hun vil også præsentere de tre runerækker, eller futharker som de kaldes, så du selv kan begynde at skrive med runer.
Bagerst finder du en oversigt over alle hæftets originale runeindskrifter, samt nogle links og bogtitler, hvor du kan få mere at vide.