Den 29. november udgiver forlaget Eudor en spændende ny dansk tegneserie af Martin Petersen og Angelica Inigo: Samuraien fra Stormgade. En actionfyldt og dramatisk fortælling om 1800-tallets danske Japan-fascination og tegnet i en børnevenlig, mangagtig streg for børn i alle aldre!
78 sider tegneserie og 13 siders gennemillustreret efterord. En herlig actionfyldt tegneserie for både børn og voksne. Fra 9 år.
Regitzes og fascinationen af Japan
I “Samuraien fra Stormgade” følger vi den danske pige Regitze, der ikke lader det blive ved drømmen: Som barn i 1882, som ung i 1890 og som voksen i 1925 er hun … Samuraien fra Stormgade.
I 1882 besøger Regitze Nationalmuseet med sin bedstefar og fascineres af den berygtede sørøver-samurai Kuki Yoshitakas imponerende rustning, der er udstillet. Men pludselig kommer Yoshitaka sejlende ind i Frederiksholms Kanal og vil have sin rustning tilbage. Men Regitze, Samuraien fra Stormgade, siger stop!
I 1890 er Regitze er taget til Yokohama i Japan med sin kæreste, Emil. Hun køber sig fattig i samurairustninger. Og hun får brug for dem da hun en mørk aften falder i kløerne på en flok bøller. Samuraien fra Stormgade må kæmpe alt hvad hun har lært!
I 1925 er Regitze taget i Dagmarteateret med sin søn. De skal se “100 Overnaturlige Fortællinger”, et teaterstykke med samuraihistorier om yōkai (overnaturlige væsener). Da mørket sænker sig, slipper hundrede yōkai løs. Er det god nat for Samuraien fra Stormgade?
Regitze er fri fantasi, men der var i Danmark i slutningen af 1800-tallet og i 1900-tallets begyndelse en stor interesse for Japan og for samuraier. Rustningerne fra Kuki, Yokohama og Dagmarteatret er i dag alle i Nationalmuseets samlinger og på Krigsmuseet. Sørøver-samuraien, Yokohama og de hundrede yōkai er også taget lige ud af Japans historie.
Data om tegneserien
96 sider i farver
Hardcover
260 x 188 mm
229,00 DKK
“Samuraien fra Stormgade” er støttet med arbejdslegater fra Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation, Toyota-Fonden og Danske Tegneserieskaberes Fond og med udgivelsesstøtte fra Statens Kunstfond.