fbpx

13 nye e-bøger fra Eudor

Ebøger Eudor Jan Mogensen Lotte Salling Jon Ranheimsæter Tove Krebs Lange Bente Bech

5. november udgav vi 13 nye e-bøger med historier og illustrationer af Jan Mogensen, Lotte Salling, Tove Krebs Lange, Jon Ranheimsæter og Bente Bech. Dermed er vi oppe på 23 e-bøger for børn og unge i 2018 og 61 i alt. Flere kommer til i 2019.

Du finder alle vores e-bøger hos netboghandlerne (se oversigten her), i Forlaget Eudors egen e-bogsshop eller på Ereolen GO!

LÆS OGSÅ: Ny e-bogsbutik og 10 nye e-bøger i januar

Herunder kan du se en oversigt over alle 13 nye e-bøger, læse lidt om dem og – hvis du følger linkene – læse et lille uddrag.

Slotsmusene

Lotte Salling har skrevet historien Slotsmusene om tre skøre mus, en sulten kat og en ensom konge, og om at vove sit liv og vinde venskabet. Al teksten er på rimede vers, der spiller fint op til Jon Ranheimsæters barokke illustrationer.

Bibliotekerne skrev i deres lektørudtalelse: “… Fyldt med sjove detaljer og indfald. Alene siden med kongens gøremål i forbindelse med slottets rengøring, helt ned til toiletkummeskrubning, er alle pengene værd. Men også uhyggen, da katten truer, fastholdes fremragende …”

Kylles kage

Tove Krebs Lange har skrevet og Bente Bech har illustreret historien Kylles Kage om Kylle, der vil bage en æblekage og beder sine venner om hjælp.

De dovne venner har dog travlt med at passe deres eget – lige indtil Kylles kage er færdig. Kylle lader dem spise med – men der er dog en enkelt betingelse.

Bogen giver også opskriften på Kylles kage, hvilket er ret praktisk, hvis man er blevet sulten undervejs.

Jan Mogensen

Jan Mogensen har skrevet og tegnet en lang række billedbøger for børn gennem årene, og nu er yderligere 11 af hans elskede klassikere tilgængelige som e-bøger fra Eudor:

“Der er nogen, der har spist af min grød! Der er nogen, der har siddet i min stol! Der er nogen, der har ligget i min seng!”Guldlok og De Tre Bjørne er et populært og klassisk eventyr for de mindste.

Hvordan elefanten fik sin lange snabel er baseret på Rudyard Kiplings historie om, hvordan elefanten fik sin lange snabel: Den umætteligt, nysgerrige elefantunge trodser sin familie og drager til den grågrønne, grumsede Limpopoflod for at finde ud af, hvad krokodillen spiser til middag.

LÆS OGSÅ: Bente Bech og Sussi Syvsovermus som e-bog

I Det magiske træ sulter dyrene på Afrikas savanne. Men hvis de kan sige navnet på det magiske træ, vil det kaste sine frugter ned til dem. Hvem kan hente navnet hos den store ånd, løven måske, eller skildpadden?

Haren og skildpadden genfortæller den kendte fabel om væddeløbet mellem den pralende hare og den langsomme, men vedholdende skildpadde, der da også vinder løbet.

I Skruen er løs går Hr. Hammer tur med sit lille Blå Søm i snor. Pludselig møder de en farlig løs skrue og alt i byen ender i kaos.

De uartige troldunger indeholder fire herlige historier om tre troldedrenge, som har mere lyst til sjov og ballade end kedelige pligter. Indhold: En sur dag – Den automatiske babysitter – Verdens hurtigste vandtransport – Den uindtagelige fæstning.

LÆS OGSÅ: Her kan du købe e-bøger fra Forlaget Eudor

Efterfølgeren De uartige troldunger og deres søstre indeholder fire historier mere om de uartige og meget dovne troldunger, Olle, Kolle og Rolle, der vil gøre hvad som helst for at undgå de huslige pligter. I hver historie forsøger troldungerne at løse deres problemer med stor fantasi og megen opfindsomhed.

I Hvordan tigeren blev snydt for sin morgenmad vædder elefanten og tigeren i den store saftige jungle om, hvem af dem der kan råbe højest. Tigeren vinder og må derfor æde elefanten. Hvad skal tigeren dog gøre?

Hvordan skildpadden fik sit skjold fortæller historien om dengang for længe siden, hvor skildpadden ikke havde noget skjold. Og den nåede ikke altid af vejen, når de store dyr kom brasende. Men så en dag møder den en opfinder, der lige har opfundet lerskålen …

I Landet Hvor Alting Er Stort tager Sofie og onkel Ib ud på en spændende rejse fyldt med oplevelser. De skal besøge myretroldmanden.

Lille Gris er historien om en lille gris, der altid er ren og pæn. Lille Gris elsker vand og sæbe. Det er et stort problem for hans forældre, der gør alt for at gøre ham til en rigtig gris.

Alle billedbøger er i EPUB fixed format og kan læses højt for børn fra 3 år.