Tor Bringsværs 5 forfatterråd
Hvis du går med en lille forfatterspire i maven, så kender du nok allerede til problemerne med at skrive på kommando. Og til, hvor fristende det er at gå i gang med alle andre aktiviteter end lige netop skrivningen.
Kendte forfatteres forfatterråd
På nettet er der adskillige sider med gode skrivetips om, hvordan man kommer videre med skriveriet, hvis man er gået i stå. Alt for Damerne har interviewet 5 danske forfattere om deres bedste tips til at få gang i processen. Lene Dybdahl kommer med gode råd til, hvordan man får hul bylden og struktur på ideerne. Selv Jussi Adler Olsen kan opleve pauser i skrivningen.
Læs også: Video: Sådan tegner man en tegneserie
Striberne her på siden er hentet fra tegneserien Eks Libris, som Frank Bruun Madsen og Sussi Bech laver hver uge til Weekendavisens bogtillæg. Selvom striberne er ment for sjov, bygger de også på Sussi og Franks egne erfaringer som forfattere. Forlaget Eudor har indtil nu udgivet 7 bind i serien.
Sussi og Frank skriver også science fiction-bøgerne “Gustav og Raketbroderskabet” for børn i alderen 9-12 år. På Franks hjemmeside kan du læse en artikel, der gennemgår hele arbejdsprocessen med tekst og illustrationer. Frank laver ofte skitser af handlingsforløbet, inden han skriver teksten. Dem bruger Sussi så som grundlag for sine illustrationer til bøgerne.
Skrivetips på Bogtube
På YouTube-kanalen BogTube kan man se og høre forfatterne selv fortælle om deres skriveråd. Der er videoer med Marlene Kirkegaard, Lone Aburas, Lene Rikke Bresson, Kim Fupz Aakeson, Dy Plambeck, Kirsten Thorup og Kirsten Hammann. De er alle sammen fra 2013, men de gode råd har sikkert bevaret deres gyldighed.
Læs også: Finn Sysholm snydt for Nobelprisen i litteratur
Forfatterråd i Weekendavisen
Netop Weekendavisen bringer i disse uger tre midterside-interviews med tre forfattere om processen med at skrive, fra ide til færdig bog. Det er Heidi Laura, der interviewer, og i de første to uger har Kirsten Jacobsen og Mads Brügger beretter om deres arbejde med henholdsvis at “dirke magtfulde mænd op”, når man skriver deres biografier, og om brug af elementer af fiktion i dokumentariske værker.